Psihološka pomoč za posameznike

Ko nas življenje spotakne in se znajdemo na tleh, potrebujemo ramo, na katero se lahko opremo. Potrebujemo nekoga, ki nam pokaže pot, ki je sami zaradi nasprotujočih si misli in čustvene zmede ne vidimo, nekoga, ki nam pomaga, ko se borimo sami s sabo in z vsemi svojimi sencami. Preprosto potrebujemo nekoga, ki mu lahko odpremo vse svoje najbolj zaprte kotičke srca, svoje najbolj skrite in še tako temačne misli, a nas zaradi tega ne bo obsojal ali nam sodil, nekoga, ki nas bo znal sprejemati in ki bo verjel v nas, ko smo brez vere in samozaupanja.

Vsaka pot se začne s prvim, najpomembnejšim korakom, ki ga mora narediti vsak sam – dovoliti si mora poiskati in sprejeti pomoč. Čeprav se zdi, da je to majhen korak, je v resnici zelo velik. Težko si je priznati, da sami ne zmoremo, da ne znamo naprej in da potrebujemo pomoč osebnega svetovalca. Bojimo se, da bi s tem priznali svojo nemoč in poraz.

Vendar se veličina človeka pokaže prav takrat, ko ga življenje stisne v kot. Ali zmore dovolj iskrenosti, poštenosti in poguma, da si nalije čistega vina in si prizna nemoč? Ima dovolj močno voljo, da najde pot iz čustvenega labirinta in začne na novo – drugače? Se je pripravljen srečati sam s sabo? Se upa zazreti v svoj notranji svet in na novo odkriti samega sebe.

Življenje ni preprosta stvar – pravzaprav je zelo zahtevna preizkušnja, v kateri se vsi kdaj pa kdaj znajdemo na kolenih (osebni krizi), ko je treba narediti svojo osebno inventuro, se postaviti nazaj na noge in nadaljevati – nadaljevati preprosto moramo. Vprašanje je samo, kako bomo nadaljevali in katero pot bomo izbrali.

Pomagajte si in sprejmite pomoč. Pokličite, ko:

  • sprejemate pomembne življenjske odločitve in potrebujete nasvet,
  • prebolevate ločitev ali razpad odnosa,
  • ste v dilemi in ne veste, kaj narediti,
  • doživljate osebno krizo,
  • imate slabo samopodobo,
  • vam manjka samozavesti,
  • potrebujete pogovor z nepristransko osebo.