Svoje strokovno znanje z vami delita Aleksandra Kralj in Maja Zajc

Aleksandra Kralj, mag. zak. in druž. štud. 

Čeprav mi okoliščine, v katerih sem se rodila in odraščala, niso bile naklonjene, danes z gotovostjo lahko trdim, da sem iz tega, kar mi je bilo položeno v zibelko, naredila največ, kar sem lahko. Z močno voljo, trdnim upanjem, vztrajnostjo in veliko željo po učenju danes uresničujem poslanstvo, ki me nadvse osrečuje. Sem učitelj, vodnik in svetovalec ljudem, ki se znajdejo na pomembnih življenjskih križiščih. V čast in ponos mi je, da lahko sodelujem v življenjih vseh tistih, ki so pripravljeni sprejeti mojo pomoč. V svojem življenju nikoli nisem obupovala, čeprav sem se zelo velikokrat znašla v navidezno brezizhodnih položajih. Vedno sem dala vse od sebe. Trudila sem se biti poštena do sebe in drugih, predvsem pa sem se nenehno izpopolnjevala in premagovala samo sebe in neugodne življenjske okoliščine. Priznam, naredila sem tudi zelo veliko napak, ki so me zelo drago stale, vendar so me te napake izšolale, torej niso bile zaman. Dale so mi izkušnje in s tem modrost, ki mi je danes v veliko pomoč pri delu s pari in posamezniki..

Maja Zajc, mag. zak. in druž. štud. 

Tudi sama sem hči, sestra, žena, mati, prijateljica, znanka in neznanka, ki se tekom življenja sooča z različnimi izzivi. Nekateri izmed njih so lepi in navdihujoči, spet drugi žalostni in težki. In prav zaradi vseh vlog v življenju se soočam s težavami, podobnim vašim, zato vas lahko  razumem.

 

Življenje me je naučilo, da se v težkih trenutkih ne smemo prepustiti strahu in žalosti ter se zapreti sami vase, temveč da z delom na sebi in tudi s pomočjo drugih, v katerih lahko najdemo uteho in kjer se čutimo razumljene, zopet poiščemo moč, da se lahko veselimo življenja, ki je pred nami.

Z željo pomagati drugim, nenehnim delom na sebi, učenjem in življenjskimi izkušnjami, sem prišla do znanja, ki ga z vso srčnostjo delim z vsakim, ki je pripravljen sprejeti roko pomoči.

 

Mnenje uporabnikov

“Gospa Aleksandra Kralj si zasluži moje veliko spoštovanje in hvaležnost, za vse dobro, kar je naredila zame in za moje pozitivne spremembe v življenju. Njena profesionalnost, zakladnica znanja in način podajanja tega znanja je izjemna. S prefinjenostjo odstira naša, včasih ne ravno prava razmišljanja in dejanja, ter nam nato z izjemnim občutkom predstavljala nove in boljše poti. To, da vam bo lahko pomagala, bo nekaj najboljšega, kar se vam bo zgodilo v življenju. Zaupajte ji, ona ve kaj dela.”

 

“Za izkušnjo pogovorov pri ge. Aleksandri se moram zahvaliti prijatelju, ki mi jo je priporočil. Opazil je mojo stisko, za katero sem upala, da je nihče ne bo opazil, da jo lahko skrijem, potlačim in jo sama pri sebi rešim. Želela sem jo rešiti sama, saj pa to ni tako težko, vsaj pravijo tako, pa je bilo. Lahko se zgodi, da te je strah priznati svoje šibkosti, slabosti, svojo nemoč in stisko. Na pogovor sem odšla s težkim korakom in s težkim srcem, pa še malo prestrašeno. Na pogovorih mi je bilo sprva težko, potem pa vsakič lažje. Tja se prišla vsakič boljše volje, odšla pa z lažjim korakom, predvsem pa z lažjim srcem in večjim mirom v sebi. 

Ga. Aleksandra mi je pomagala stvari, ki so bile zame težke, videti drugače, pomagala me je usmeriti na pravo pot in mi nuditi oporo, nasvete in me spremeniti v drugačno osebo, tisto, po kateri sem ves čas hrepenela, pa sama nisem znala priti do nje. Počasi se stvari obračajo na bolje in vesela sem za izkušnjo, ki sem je bila deležna z go. Aleksandro, za izkušnjo, da lahko še vedno rastem in se poberem znova in znova, tudi ko je težko. Hvaležna sem, da sem spoznala osebo, na katero se lahko zanesem, ki me bo spremljala celo življenje, čeprav verjetno ne vsak dan v vsakem trenutku, morda se niti ne zaveda toliko, pa vendar njene misli, zgled, pogovori in nasveti ostajajo.”

” Ga. Aleksandra, rada bi vam sporočila, da mi najine lekcije zelo koristijo in jih večkrat s pridom uporabljam. Vse, kar se dogaja z mano, sprejemam kot potreben proces k višjemu cilju, ki mi je nekje zapisan in namenjen. Počasi, list za listom, odstiram vse kar se mi je nabralo v življenju. Učim se odpuščati, puščati za sabo, česar ne potrebujem več, se zavedati sedanjega trenutka in biti hvaležna za vse ljudi in izkušnje, ki so mi  poslane na pot. Kaj bo jutri ne vem, vem pa da sem sedaj, v tem trenutku zadovoljna, vesela, ker zunaj sije sonce in grem lahko na sprehod,  imam ob sebi ljudi, ki sem jim pomembna in jim lahko zaupam . Tudi vi ste ena izmed njih.”

“Zame je Aleksandra čudovita ženska – ženska, v kateri najdeš mamo, učiteljico in prijateljico. V najtemnejših trenutkih svojega življenja, ko sem se spraševala, ali sem naredila prav, mi je bila Aleksandra s svojimi nasveti in spodbudami vedno “okno v svet”. Še enkrat hvala za vse.”

 

“Pogovori z vami so mi nudili neprecenljivo oporo v najtežjem letu mojega življenja. Ko ti v trenutku in nepričakovano razpade zakon in družina ter vse sanje in načrti za prihodnja leta, ko spoznaš, da si dolga leta živel v svetu prevar in laži,  spoznaš, da z lastnimi močmi ne zmoreš najti rešitve, kako naprej- takrat je neprecenljivo, da imaš ob strani izkušenega svetovalca. Nekoga, ki ti stoji ob strani, ti nudi oporo in te iz razgovora v razgovor počasi pripelje na pot samozavesti, zaupanja vase in v lastne vrednote, da zmoreš usmeriti svoj pogled naprej in pustiš za sabo bremena preteklosti. Ti pogovori so mi bili kot svetla lučka, ki me je vodila skozi leto.”

“Globoko sem vam hvaležna za ves trud, ki ste ga vložili v naju. Veliko sem se naučila o sebi in osebnostno napredovala. Ste ena izmed prodornejših in učinkovitejših terapevtk in vsakič sem z veseljem prišla na terapije.”

Sodelovanje z mediji

Polnočni klub

Dobra ura z Bernardo

Dobro jutro

Dobro jutro

Dobro jutro

Dobro jutro

S srčnostjo, predanostjo ter visoko stopnjo odgovornosti in strokovnosti nudimo pomoč parom in družinam že več kot 15 let.

Naše poslantvo

V Inštitutu Simbioza verjamemo v ljubezen in družino, zato želimo nuditi svojo pomoč pri razreševanju partnerskih težav, na področju vzgoje in osebne rasti. Zavedamo se, da je družinsko okolje prostor, v katerem se oblikuje osebnostni temelj posameznika, na katerem slonijo vse njegove življenjske odločitve. Družina je prostor, ki nas lahko osreči ali pa prizadene za vse življenje.

 

Naša vizija je skupaj z vami ustvarjati dobre družinske zgodbe in tako soustvarjati prijazno družbeno okolje, v katerem bomo spoštovali temeljne vrednote složnega medsebojnega bivanja.

 

Naše vrednote

V Inštitutu Simbioza verjamemo v učenje in osebni razvoj. Verjamemo v notranje vire moči posameznika –  pomagamo mu jih  odkriti in jih razvijati, ko sam dvomi vase. Verjamemo, da lahko vsakdo uresniči sebe v svoji najboljši različici, če se le odloči za to. Verjamemo v nove začetke in v nove priložnosti.

 

Vrednote, ki jim pri svojem delu sledimo so strokovnost in visoka stopnja odgovornosti, predanost, srčnost, odprtost in iskrenost, pristnost, toplina, sprejemanje in razumevanje.