Maja Zajc: 070 464 275, maja.zajc@simbioza.si

Življenje nam na pot postavlja različne preizkušnje in nekatere izmed njih so pretežke, da bi jih zmogli premagovati sami. Čeprav si morda neradi priznamo, a takrat, ko postane pretežko, vsi potrebujemo nekaj dodatne pomoči. In prav je, da si takrat dovolimo in poiščemo pomoč. Vem, da nas pri tem pomembnem koraku lahko ovira lastni strah, da ne bomo razumljeni in se zdi težko odpreti popolnemu neznancu, zato se mnogi še naprej dan za dnem sami spopadajo s svojo  bolečino.

Tudi sama sem hči, sestra, žena, mati, prijateljica, znanka in neznanka, ki se tekom življenja sooča z različnimi izzivi. Nekateri izmed njih so lepi in navdihujoči, spet drugi žalostni in težki. In prav zaradi vseh vlog v življenju se soočam s težavami, podobnim vašim, zato vas lahko v tem razumem.

Življenje me je naučilo, da se v težkih trenutkih ne smemo prepustiti strahu in žalosti ter se zapreti sami vase, temveč da z delom na sebi in tudi s pomočjo drugih, v katerih lahko najdemo uteho in kjer se čutimo razumljene, zopet poiščemo moč, da se lahko veselimo življenja, ki je pred nami.

Kljub težkim  življenjskim preizkušnjam, sem danes hvaležna zanje, saj so me usmerile na pot iskanja sebe, kjer sem našla modrost in življenjsko poslanstvo, ki me izpolnjuje. Z željo pomagati  drugim, nenehnim delom na sebi, učenjem in življenjskimi izkušnjami, sem prišla do znanja, ki ga z vso srčnostjo delim s tistimi, ki izberejo to pot. Vsak mladostnik, ki ponovno občuti veselje do življena, vsaka ženska, ki zopet najde svojo notranjo moč, vsak par, ki obudi svojo ljubezen in vsaka ponovno najdena družinska sreča – vse to so razlogi, ki me vodijo pri mojem delu, ki ga opravljam s srčnostjo in predanostjo.

Ob vseh teh ponovno srečnih zgodbah, čutim globoko hvaležnost za vse življenjske izkušnje in za vse ljudi, ki so vsak na svoj način sooblikovali mojo življenjsko pot, ki me je pripeljala do tega, da danes opravljam delo, ki me veseli in bogati. Kot izhodiščni model pri svojem delu uporabljam relacijsko družinsko in geštalt terapijo. V kolikor se pri obravnavi posameznika izkaže potreba po drugačnem pristopu, se poslužujem tudi drugih različnih tehnik, ki posamezniku omogočijo čim hitrejši izhod iz njegove stiske. V varnem, pristnem in zaupnem odnosu, s svojo strokovno in čustveno podporo ter veliko mero razumevanja in sprejemanja,  mi bo v veselje in čast spremljati vas skozi preobrazbo v močnega in zadovoljnega človeka, ki z upanjem zre v nov dan.